editia a VIII-a
12-14 martie 2008
New Montana, Sinaia
Teme si speakeri
Galerie foto
ORGANIZATOR
PARTENERI
PARTENERI MEDIA
Dan Minulescu
Director General, Macromex
« inapoi
La un an de la terminarea facultatii de automatizari si calculatoare din Bucuresti, in decembrie 1993, Dan Minulescu a fondat Macromex.  

Un mic en-grosist de produse alimentare la inceput, compania s-a dezvoltat rapid in sectorul distributiei de produse alimentare cu temperatura controlata.

In primii ani s-a extins rapid in tara, cifra de afaceri ajungand in 1998 la 14 milioane dolari. In acelasi an, parteneriatul cu Campofrio a ridicat nevoia de performanta a firmei, aceasta investind sume semnificative in dezvoltare. In mai putin de 2 ani de la achizitia Tabco Tulcea, Campofrio devenea, cu sprijinul Macromex lider in sectorul preparatelor din carne in Romania.

In 2001, Campofrio cumpara 100% din TMM, divizia de vanzari a companiei Macromex. In urma acestei tranzactii, insotita de o clauza de non-competitie, strategia firmei se schimba catre sectorul produselor congelate.

In 2005, Macromex devenea lider necontestat al pietei de produse congelate in Romania, pozitie mentinuta si in prezent.

Tot in 2005, Lekkerland, cel mai mare operator convenience din Europa preia 100% din Macromex Convenience. Creata in 2001, divizia convenience din Macromex era deja lider de piata in acest segment, fiind furnizor de sistem pentru OMV, Petrom si Mol.

Cresterea Macromex a continuat cu deschiderea centrului de distributie din Cefin in ianuarie 2006, cel mai modern centru de distributie multi-temperatura din tara, iar deja in 2007, Macromex devine un jucator important in piata de produse congelate in Centrul si SE Europei prin infiintarea unor subsidiare in Cehia si Slovacia.

Macromex Food Service, infiintata in 2006 a dublat cifra de afaceri in 2007.

In 2007, cifra de afaceri a atins 93m euro. O crestere de 20% este asteptata in 2008.

In 2007, revista Capital a pozitionat Macromex pe locul 34 in clasamentul companiilor pentru care merita sa lucrezi.